Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Als je de hoofdbibliotheek in Hoogstraten het laatste jaar bezocht, zal het je ongetwijfeld zijn opgevallen: het siergroen staat er maar wat triestig bij. De ooit frisse buxusstruiken werden ernstig aangetast door de buxusmot. Hoog tijd dus voor iets anders! Daarom gaat de bibliotheek nog tot het einde van mei op zoek naar goede ideeën voor de heraanleg van de tuin. 

Het werd vorig jaar al duidelijk, de buxusmot begon zich goed thuis te voelen in het siergroen dat voor de bibliotheek staat. Ondertussen is het duidelijk geworden dat eigenlijk al de aanwezige buxusstruiken het onderspit dolven en verwijderd moeten worden. Dit biedt echter ook een kans om de voortuin heel anders in te vullen. We kunnen het siergroen omvormen in functioneel groen en de voortuin voorzien van functies die er nu niet zijn. Zo kan de tuin een verlengstuk worden van de werking van de bibliotheek, een gezellige plek om te ontmoeten, lezen, ontspannen. 

De medewerkers van de bibliotheek hebben uiteraard al heel wat fijne ideeën in gedachten. Maar we horen ook graag jullie ideeën. Wat zou jij graag zien of doen in de voortuin van de bibliotheek? Deel jouw ideeën met ons tot en met 31 mei. In juni buigt het bestuur zich over de ingediende voorstellen en brengen we de fijnste, haalbare suggesties samen in een plan dat we in de tweede helft van het jaar zullen uitvoeren. Je kan bij het onthaal van de bibliotheek een plannetje van de voortuin vragen waarop je jouw ideeën kan schetsen. Uiteraard mag je jouw idee ook gewoon schriftelijk delen met ons via bibliotheek@hoogstraten.be

We kijken alvast enorm uit naar al jullie suggesties!