Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Op 19 mei, tussen 17:00 en 18:00, vindt het burgerwetenschapsonderzoek ‘Straatvinken’ plaats. Het onderzoek houdt in dat je als inwoner gedurende een uur het voorbijkomend verkeer in je straat telt. Dat kan gaan van voetgangers, fietsers en bussen tot auto’s en vrachtwagens. Voor deze telling kan je gebruikmaken van een speciale tel-tool of gewoon pen en papier erbij nemen.

Straatvinken ook in Hoogstraten

De verzamelde data worden verwerkt door de Universiteit Antwerpen, HIVA – KU Leuven en de Ringland Academie. De resultaten van de telling geven ons een indicatie van de verkeersleefbaarheid in de Vlaamse gemeenten. Dit initiatief is ook belangrijk voor onze stad, omdat we op die manier een goed overzicht krijgen van de mobiliteitsuitdagingen in Hoogstraten. Zo kunnen we samen op zoek naar oplossingen. Neem dus een pen bij de hand en tel mee!

Jaarlijks initiatief

Straatvinken vindt elk jaar plaats, tot aan 2030. Op die manier brengt Straatvinken de evolutie van het verkeer op straatniveau in kaart, gaan we na of onze straten gezonder worden en volgen we de mobiliteitsdoelstellingen van de Vlaamse op. Vorig jaar namen maar liefst 4.000 burgers deel aan deze telling.

Doe jij ook mee? Perfect! Meer informatie over dit initiatief en over hoe je kan deelnemen, vind je op www.straatvinken.be.