E19 tussen Meer en grens met Nederland wordt vernieuwd

Verkeershinder van 6 tot en met 30 september

In september 2019 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de E19 tussen Meer en de grens met Nederland. De rijstroken richting Nederland worden vernieuwd en de stalen vangrails in de middenberm vervangen. De ingreep zal het rijcomfort verbeteren en de verkeersveiligheid verhogen. De werken starten begin september en zijn tegen het einde van de maand afgerond.

Het wegdek van de E19 tussen Meer en de grens met Nederland is aan vernieuwing toe. AWV voorziet daarom de rijstroken van de snelweg richting Nederland van een nieuwe onder- en toplaag in asfalt. Ook de pechstrook en de afslagstrook 1A ‘Transportzone Meer’ krijgen een nieuwe toplaag. De nieuwe asfaltverharding zal het rijcomfort gevoelig verbeteren.

Gelijktijdig worden over een grote afstand de stalen vangrails langs de middenberm vervangen. Er komen betonnen rijbaanafscheiders in de plaats. Op die manier verhoogt AWV de verkeersveiligheid op de snelweg. De werken op de E19 starten vrijdagavond 6 september om 21 uur en duren tot het einde van de maand.

Situatie op de weg van 6 tot 20 september

Overdag op weekdagen (6 – 21u.):

  • verkeer richting Antwerpen heeft geen hinder
  • verkeer richting Nederland heeft geen hinder en rijdt over de linker- en rechterrijstrook

s Nachts op weekdagen (21 – 6u.) en in het weekend (24/24):

  • verkeer richting Antwerpen heeft geen hinder
  • verkeer richting Nederland rijdt uitsluitend over de pechstrook

Situatie op de weg van 20 tot 30 september

Gedurende de laatste 10 dagen van de werken, van 20 tot 30 september, zal het verkeer richting Nederland via doorsteken in de middenberm worden afgeleid naar de snelwegkant richting Antwerpen.

Overdag op weekdagen (6 – 21u.):

  • verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken (vanaf 17 september)
  • verkeer richting Nederland rijdt over één rijstrook aan de snelwegkant richting Antwerpen en over de linkerrijstrook of de pechstrook richting Nederland (vanaf 20 september)

’s Nachts op weekdagen (21 – 6u.) en in het weekend (24/24):

  • verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken (vanaf 17 september)
  • verkeer richting Nederland rijdt uitsluitend over één rijstrook aan de snelwegkant richting Antwerpen (vanaf 20 september)

Van 30 september tot 2 oktober verwijderen we tenslotte nog de doorsteken in de middenberm. Het verkeer naar Antwerpen rijdt dan nog op de pechstrook en de rechterrijstrook. Het verkeer naar Nederland rijdt overdag over de normale rijstroken en ’s nachts over de pechstrook.

Transportzone Meer en industriezone Hazeldonk bereikbaar

De op- en afritten van het complex ‘1a Transportzone Meer’ blijven tijdens de werken maximaal bereikbaar. Uitgezonderd de laatste 10 dagen in de periode van 20 tot 30 september zal de afrit op weekdagen na 21 uur en in het weekend afgesloten zijn. Verkeer komende van Antwerpen rijdt richting Tilburg om te keren aan het complex van Ulvenhout en bereikt dan de industriezone via de afrit Hazeldonk-Oost. De oprit richting E19 blijft altijd open.