Erfgoeddag op zondag 23 april

Het Stedelijk Museum Hoogstraten, de Woon- en Zorgcampus Stede Akkers & Digidak en Rode Kruis Hoogstraten zetten op zondag 23 april hun deuren open tijdens Erfgoeddag. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Stedelijk Museum Hoogstraten - Begijnhof 9 - 10.00 tot 17.00 uur

Eind 2016 startte het Stedelijk Museum een project rond 800 glasnegatieven van Hoogstraats fotograaf Jos Hendrickx (1907-1986). Het personeel van het museum trok met de foto’s en enkele vrijwilligers naar het Woonzorgcentrum Stede Akkers voor identificatie van de foto’s en om met de senioren fijne herinneringen op te halen. Op Erfgoeddag stellen we ons project en de eerste resultaten aan u voor én tonen u bovendien een geslaagde restauratie van een geweer uit de 19de eeuw… want ook dat is een vorm van ‘zorg’.

Woon- en Zorgcampus Stede Akkers & Digidak - Jaak Aertslaan 2 - 13.00 tot 17.00 uur

De inkomhal van het Woonzorgcentrum wordt een ontmoetingsruimte waar ‘zorgen voor elkaar’ centraal staat. Bezoekers zien er hoe vrijwilligers van het Woonzorgcentrum en het Lokaal Dienstencentrum zorgen voor bewoners, voor gebruikers van het dagverzorgingscentrum en voor elkaar.

In een pop-upfotostudio heeft u de kans om u en uw dierbaren vast te leggen voor het leven. Heeft u bovendien thuis nog oude foto’s of dia’s die u optimaal wil bewaren voor het nageslacht? De vrijwilligers van Digidak leggen u graag uit hoe we ‘zorgen’ voor blijvende herinneringen en hoe we deze bewaren.

75 jaar topzorg bij het Rode Kruis Hoogstraten: een blik achter de schermen - Lokaal Rode Kruis Hoogstraten, Slommerhof 18 - 10.00 tot 17.00 uur

Rode Kruis Hoogstraten zet de deuren open en stelt graag haar werking aan u voor. Toffe kinderactiviteiten, demonstraties, een tentoonstelling, animatie,... Er is voor elk wat wils.