Fietsbieb Hoogstraten

In het voorjaar 2020 gaat Fietsbieb Hoogstraten open!

Leen een fiets bij Fietsbieb!

Stel je voor: een bibliotheek waar fietsen je fietsen kan lenen… Het bestaat! De Fietsbieb geeft kinderen tot twaalf jaar de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs.

Fietsbieb Hoogstraten
In 2020 opent Fietsbieb Hoogstraten haar deuren. Bij de start van de Fietsbieb staan al meer dan 20 kinderfietsjes blinkend & tiptop in orde klaar. 

Tiptop verzorgde fietsen
Leden van de Fietsbieb kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. En dat een heel jaar lang! Of zelfs langer, als je de volgende jaren ook lid wil blijven. Je kan de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Wanneer je een fiets leent, geef je 20 euro waarborg. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer heelhuids inlevert.

Tweedehands kinderfietsen zijn welkom!
Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je deze aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap. Je fietsje krijgt een tweede leven bij een ander kind.

Een duw in de rug
De Fietsbieb mag rekenen op steun van LEADER en ontvangt daardoor een startbudget vanuit  de Europese Unie, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie Antwerpen.
Fietsbieb is een vrijwilligersinitiatief van Stroming vzw en Beweging.net. En dat initiatief ontvangen wij met open armen. 

 

 

Meer info

Fietsbieb Kempen                                                                         Stad Hoogstraten

Bart Wynants                                                                                  Kaat Nobelen

014 40 31 62 - regio.kempen@fietsbieb.be                        03340 19 11 – kaat.nobelen@hoogstraten.be

Vrijwilligers gezocht!

Fietsbieb Hoogstraten is op zoek naar gedreven vrijwilligers. Repareer je graag fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Draai je je hand niet om voor een correcte administratie of zegt het je wel iets om de Fietsbieb enkele uren per maand open te houden? Wil je de Fietsbieb mee promoten of heb je creatieve ideeën? Dan ben jij wellicht de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb. De Fietsbieb is 2 uur per maand open. Het slorpt dus niet te veel van je tijd op.

Geïnteresseerd? Kom op woensdag 20 november 2019 om 19.30 uur naar de infoavond in het administratief centrum van Hoogstraten.