Gedichtenroute

Gratis fietsroute

Hoogstraten heeft er weer een nieuwe, gratis fietsroute bij: de gedichtenroute. Deze fietsroute doorheen de Hoogstraatse fusie biedt u naast de rust en de natuur ook een streepje poëzie van stadsdichter Daan Janssens.

Daan Janssens is de eerste stadsdichter van Hoogstraten. Met zijn stadsgedicht ‘Groeten van uw stadsdichter’ kreeg ieder deeldorp zijn eigen strofe. De verschillende strofen zijn op kaders en deuren aangebracht en in het landschap geplaatst. De fietsroute leidt u langs elke deelgemeente waar u telkens een strofe van het gedicht tegenkomt.

Daan Janssens, een rasechte Wortelnaar, schrijft voor twee jaar gedichten over het reilen en zeilen in Hoogstraten. Hij wil Hoogstraten op de kaart zetten als een poëtisch mondige stad. In zijn stadsgedicht ‘Groeten van uw stadsdichter’ spreekt hij de inwoners van de deeldorpen aan. In elke deelgemeente vindt u een kader of deur waarop een strofe is aangebracht. Door het glas van de kader of deur kijkt u naar een prachtige, pittoreske achtergrond én leest u tegelijkertijd een strofe van het stadsgedicht.

Fietst u de hele route? Dan krijgt u dus het volledige gedicht.

Ontdek al fietsend het Land van Hoogstraten met een poëtische toets. De fietsroute is 45 km. Haal de begeleidende folder bij Toerisme Hoogstraten of download hem hier

Gedichtenroute: fotokader begijnhof Hoogstraten