Geen cultuurprijsuitreiking 2020

Met pijn in het hart besloot de stuurgroep van de cultuurraad om de Cultuurprijzen 2020 niet uit te reiken. Er wordt echter gewerkt aan een fijn digitaal alternatief om de leemte op te vangen. 

De beslissing om de cultuurprijsuitreiking te schrappen viel zwaar, maar is natuurlijk ingegeven door de aanhoudende covid-maatregelen. Enerzijds stelde de stuurgroep vast dat het een lastige opgave zou worden om kandidaten te vinden, aangezien er zoveel evenementen werden afgelast. Anderzijds is er uiteraard de grote bezorgdheid of het wel aangewezen is om eind januari-begin februari, wanneer we hopelijk uit de huidige lockdown komen, een grootschalige bijeenkomst te organiseren. 

Daarom werd besloten om de Cultuurprijzen 2020 niet uit te reiken. Een gemis voor de socioculturele sector in Hoogstraten. Maar, niet getreurd, want de stuurgroep werkt volop aan een digitaal initiatief om de Cultuurprijzen niet onopgemerkt te laten passeren. Immers, de editie 2020 viert eigenlijk ook het 15-jarige bestaan van de Hoogstraatse Cultuurprijzen en het 5-jarige bestaan van de Publieksprijs. We zullen binnenkort meer informatie kunnen aankondigen over het digitale alternatief!

Wie vragen heeft over de cultuurprijzen of over de huidige coronamaatregelen kan steeds contact opnemen met de dienst cultuur (cultuur@hoogstraten.be of 03 340 19 57).