Gezocht: vrijwilligers voor het inleefspel armoede op campus Stede Akkers Hoogstraten

Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken?
Nee tegen kansarmoede

Vrijwilligers gezocht!

Naar tweejaarlijkse gewoonte organiseert stad Hoogstraten een inleefspel rond armoede. Hiervoor zijn we opzoek naar vrijwilligers.
Het doel van het spel is leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar bewust te maken dat er ook in Hoogstraten mensen in (kans)armoede leven.

Een korte omschrijving: leerlingen worden in groepjes van vier verdeeld in ‘gezinnen’. Aan het begin van het spel ontvangt elk groepje een enveloppe waarin hun ‘status’ zit. Zijn ze getrouwd, zijn er kinderen, is er werk, een huis,… Gedurende drie maanden (driemaal een half uur) is het de bedoeling dat ze, door opdrachten te doen, hun budget onder controle houden en een zo goed mogelijke positie verwerven in de maatschappij. Dit zal bij het ene gezin moeilijker zijn dan bij het andere.

Het spel vindt plaats op verschillende data, telkens tussen 9.30u en 14.45u

  • Maandag 9 maart;
  • Dinsdag 10 maart;
  • Donderdag 12 maart (uitgesteld door gezondheidsrichtlijnen federale overheid);
  • Maandag 16 maart;
  • Dinsdag 17 maart;

Interesse? Laat het ons weten!

Heb je interesse om gedurende één (of meerdere) dagen mee te werken aan dit project? Laat het ons dan weten via mail kindereneerst@hoogstraten.be of telefonisch op het nummer 03340 19 11 en vraag door naar de medewerkers van dienst Samenleving ivm het inleefspel rond armoede.