Gratis fietskaart Land van Mark & Merkske

Cover fietskaart Land van Mark & Merkske

Bij de opstart van het toeristische samenwerkingsverband Land van Mark & Merkske beloofden Hoogstraten, Baarle-Hertog en Merksplas om samen de krachten te bundelen en nieuwe producten te ontwikkelen.

En belofte maakt schuld: vanaf zondag 23 april ligt ‘Fietsen in het Land van Merk & Merkske’ in de rekken van uw favoriete infokantoor.

Deze gratis fietskaart biedt u enkele mooie, uitgestippelde routes. Elke route bevat drie centrale thema’s: natuur, grens en hoeve- & streekproducten. Zowel in Hoogstraten, Merksplas als Baarle-Hertog komen deze thema’s uitgebreid aan bod.

De gemeenschappelijke deler van de drie fietsroutes bevindt zich halfweg tussen knooppunt 99 en 08. Hier ligt de Witte Kei. Dat dit een gemeenschappelijk punt is, mag u letterlijk nemen: de drie gemeenten komen hier immers samen. Na een recente ruilverkaveling zorgde de Vlaamse Landmaatschappij dat dit memorabele grenspunt bekroond werd met een modern monument. Reden te meer om dit rustpunt de aandacht te geven die het verdient.

Haal uw gratis fietskaart bij Toerisme Hoogstraten en fiets de lente in. U ontdekt beslist nog enkele onbekende pareltjes in uw achtertuin.