Het grootste klokkenspel dat u ooit zal zien!

Op 27 februari kan u het grootste klokkenspel van Hoogstraten en omstreken gratis aanschouwen. U hoeft zich geen vuile dingen in te beelden (hoewel er ook wel wat vogelpoep bij zal komen kijken). We hebben het natuurlijk over de beiaardklokken van de Sint-Katharinakerk. De volledige beiaard wordt op dinsdag 27 februari vakkundig uit de toren getild. 

Kijkerszone

Kom gratis kijken vanop de eerste rij in de kijkerszone ter hoogte van ICI Paris XL en het KBC-bankkantoor. De Oxfam-wereldwinkel verwent er u met lekkers. Uw stoeltje kan u zelf nemen en neerpoten. 

Valt er dan zoveel te zien, horen we u denken? Toch wel! Alle 50 klokken van de beiaard worden uit de toren getild met een immense kraan. Dat is zo'n 11 000 kg brons dat met millimeterprecisie uit het opengewerkte galmgat van de toren komt. Daarnaast vertonen we ook historische beelden van de wederopbouw van de kerk en een timelapse van de opbouw van de stelling. Een gelegenheidsensemble zal de beiaard muzikaal uitzwaaien. 

Praktisch

Dinsdag 27 februari 2018 tussen 8u45 en 15u30

De opbouw van de kraan start om 8u45. De eerste klok wordt om 9u45 uit de toren gehaald. Het verwijderen gaat door tot 14u30. Nadien volgt nog een uur afbraak van de kraan.