Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Wie drugs neemt, medicijnen gebruikt of alcohol drinkt, kan er afhankelijk van worden. Je moet dan steeds meer gebruiken om nog effect te voelen en krijgt afkickverschijnselen als je plots mindert of stopt. Voortaan kan je in Hoogstraten terecht voor hulp! De stad heeft immers een samenwerkingsakkoord afgesloten met Verslavingskoepel Kempen vzw. En recent ging ook de werking van Msoc Hoogstraten van start.

Hoe geraak je verslaafd?

Een verslaving ontstaat geleidelijk aan. Dat maakt het vaak moeilijk om te merken of en in welke mate drank, drugs, medicijnen of gokken de controle over je leven aan het overnemen zijn. Wanneer loopt het fout? Enkele signalen:

  • Je drinkt, gebruikt of gokt vaker of meer dan je van plan was.
  • Je voelt je slecht als je niet gebruikt of drinkt. Je 'moet' gebruiken.
  • Je gedachten gaan steeds meer naar drank, drugs, pillen of gokken. Wanneer je niet gokt, drinkt of gebruikt, denk je voortdurend aan het volgende gebruik.

Wat zijn Msoc en de contactgroep verslaving Hoogstraten?

Het Medisch Sociaal Opvang Centrum (Msoc) maakt deel uit van het Centrum Algemeen Welzijnswerk - CAW De Kempen. Msoc biedt medische, psychologische en sociale begeleiding aan gebruikers van illegale drugs, en richt zich zowel tot minderjarigen als meerderjarigen. Welke hulp kan je van Msoc verwachten? Dat varieert van enkele gesprekken tot een langdurige begeleiding.

Heb je vragen? Kom dan eens vrijblijvend langs voor een babbel. Msoc Hoogstraten is elke maandag van 9.00 tot 17.00 uur geopend, uitgezonderd op feestdagen. Je kan hen terugvinden in het lokaal dienstencentrum Stede Akkers, Jaak Aertslaan 4 in Hoogstraten.

De contactgroep verslaving zorgt voor een laagdrempelige en veilige plek om lotgenoten te kunnen ontmoeten. De contactgroep biedt een nieuwe vorm van zelfhulp met de focus op welzijn en herstel van verslaving.

Bij contactgroep Hoogstraten kan je elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur terecht, uitgezonderd op feestdagen. De werking vindt plaats in ‘De Feftig’ van Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je, Heilig Bloedlaan 242B in Hoogstraten. De toegang is gratis. Iedereen met vragen over verslaving is er welkom.

Meer informatie