Hoogstraten genomineerd voor wandeling van het jaar!

Stem voor Flirten met de grens in de vallei van het Merkske
Wandeling van het Jaar - Mie De Backer - TPA

‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’

Hoogstraten opnieuw kandidaat ‘Wandeling van het jaar’

Voor de vierde keer is Hoogstraten één van de vijf genomineerden voor de provinciale wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. Toerisme Provincie Antwerpen, die de wedstrijd organiseert, legt de lat voor de inzendingen erg hoog. Alle kandidaten krijgen een grondige doorlichting op het terrein en de wandeljury maakt een selectie op basis van onder andere landschap, beleving, randinfrastructuur en bewegwijzering.

Dat Hoogstraten voor de vierde keer de shortlist haalt, is niet verwonderlijk. Met de wandeling ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ diende Natuurpunt Hoogstraten een echte winnaar in. Maar liefst vier keer hop je de grens over tijdens deze trip! De vallei van het Merkske - de natuurlijke grens met Nederland - serveert 1900 ha topnatuur. Geen menselijke ingrepen in de rivier hier, wat resulteert in een bijzonder landschap en vrolijk zingende vogels als de wielewaal en nachtegaal. Via de statige dreven van Wortel-Kolonie (een officieel stiltegebied!) stap je naar de vennen van de Castelreesche Heide. De beekvallei ligt er af en toe erg nat bij, maar bruggetjes en knuppelpaden houden je voeten droog. Bezoekerscentrum De Klapekster vormt een gezellige afsluiter.

Uiteraard nodigen Natuurpunt Markvallei & Toerisme Hoogstraten je in de eerste plaats uit om jouw wandelschoenen aan te trekken en deze prachtige wandeling te ontdekken. Mensen aan het wandelen krijgen, is tenslotte het hoofddoel. Toch zou het ook zeer fijn zijn als je jouw stem zou uitbrengen op 'Flirten met de grens in de vallei van het Merkske'. Op deze manier help je Hoogstraten opnieuw aan de overwinning en maken we samen onze slogan ‘een stadje met smaak’ meer dan waar.

Stemmen op 'Flirten met de grens in de vallei van het Merkske' doe je hier.
Dit kan nog tot en met 31 augustus. Je vindt op deze website eveneens de andere kandidaten, de gedetailleerde fiches met de wandelkaart en praktische informatie.

Alvast bedankt voor jouw stem!

Download hier de wandelfiche Flirten met de grens in de vallei van het Merkske