Hoogstraten goes 'social'

Stad Hoogstraten begeeft zich op sociale media

De sociale media hebben zich ontwikkeld tot volwaardige communicatiemedia, waar iedere zichzelf respecterende overheid op aanwezig is om de burgers te informeren en met hen in dialoog te gaan. Het Hoogstraatse stadsbestuur wil op die evolutie inspelen. Voortaan zijn wij terug te vinden op Facebook, Twitter en YouTube onder de zoekterm “Stad Hoogstraten”.

De basis van ons communicatiebeleid blijft de website, waar de Hoogstratenaren alle informatie vinden over de stadsdiensten, de regelgeving en de evenementen in Hoogstraten.  Onze Facebook- en Twitterpagina’s moeten gezien worden als aanvullingen op onze website-informatie. We maken erop bekend welke beslissingen worden genomen door stadsbestuur en OCMW, lichten toe welke services de diverse stadsdiensten leveren, geven er de persberichten weer en vermelden de realisaties van ons beleid. Er verandert niets aan de manier waarop de burger met de stadsdiensten in contact kan treden. Dat blijft gebeuren via de meldingsformulieren op de website en via de onthaalbalies in het administratief centrum.

Naast de officiële Twitter- en Facebookpagina's zijn er nog diverse andere stadsdiensten die op de sociale media actief zijn: Toerisme Hoogstraten, Stedelijk Museum Hoogstraten, Gemeenschapscentrum, enz… Deze initiatieven richten zich naar een specifiek publiek.

 

Sociale media van Hoogstraten