Hoogstraten in groenten & bloemen

20e editie belooft spektakel

Hoogstraten in groenten & bloemen viert in 2018 een indrukwekkend jubileum. Van 15 tot en met 17 september wordt het centrum van Hoogstraten voor de 20e keer omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit. Deze jubileumeditie zal jullie verbazen, temeer omdat een aantal kunstwerken zijn geïnspireerd op de 500e verjaardag van de verheffing van Hoogstraten tot graafschap (1518).

Tom De Houwer, Tania Huyghe en Jan De Ridder zijn ook dit jaar weer de ontwerpers van dienst. Zij zorgen voor 34 indrukwekkende creaties, meesterlijk vorm gegeven door meer dan 100 vrijwilligers. Het weekend staat bol van creativiteit, originaliteit en vakmanschap. De geuren, de kleuren en het duizelingwekkend dynamische maken het geheel compleet.

FEESTWEEKEND

Het hele weekend is het feest in Hoogstraten. De Hoogstraatse winkeliers zetten hun deuren open op zaterdag en zondag. Er is een fotowedstrijd, straattheater, muzikale animatie en 's avonds worden verschillende creaties feeëriek verlicht.  U kan in het bijzonder genieten van de creaties naar aanleiding van de 500e verjaardag van de verheffing van Hoogstraten tot graafschap (1518). De ontwerpers lieten zich inspireren door de rijke Hoogstraatse geschiedenis en verwerkten ook dit jubileum in verschillende kunstwerken. We verwachten dit jaar weer ruim 30.000 bezoekers op het parcours langs de Vrijheid, te beginnen vanaf het woonzorgcentrum Stede Akkers tot aan het Van Aertselaerplein. 

KINDERDORP OP HET BEGIJNHOF
Alle kinderen worden op zondag verwacht op het begijnhof voor een interactief kinderdorp. Hier kunnen ze naar hartenlust spelen, ravotten en knutselen. Op het programma staan verschillende workshops. Kom knutselen met bloemen of uw artistieke talenten botvieren tijdens de big draw. Er is een springkasteel, kindergrime en glittertattoo's. De voorlezers van de bib zorgen voor een ontspannende vertelnamiddag. In het kinderdorp is iedereen welkom op zondag 16 september, tussen 10 en 17 uur. Deelnemen is gratis.

Het volledige programma van Hoogstraten in groenten & bloemen kan u raadplegen op