Hoogstraten lanceert 'Kunst in het Raam'

Hoogstraten daagt inwoners uit met ‘Kunst in het Raam’

Omwille van de coronamaatregelen missen we veel culturele uitstapjes: geen bezoekjes aan culturele centra, bioscopen of musea. Gelukkig zijn er al veel fijne initiatieven zoals UitinHuis, podiumaanhuis.be,… Maar stad Hoogstraten gaat nog een stapje verder om het gemis van de kunst te verzachten. Onder het motto: ‘Kunst in het Raam’  wil stad Hoogstraten de grootste kunstgalerij van de Noorderkempen creëren.

Ben je een kunstenaar, professioneel of amateur, dan roepen we jou op om één of meerdere werken te delen achter je raam of in je voortuin. We willen verborgen kunst zichtbaar maken: dat kan achter een raam, in een voortuin of aan de straatkant, alles is mogelijk. Onze allerjongsten konden de afgelopen tijd massaal op berenjacht gaan. Met dit initiatief willen we de kunst in de kijker zetten. Wie weet ontdek je wel heel wat verborgen, creatieve talenten van je buren.

Inwoners die kunst achter het raam tentoonstellen, worden opgeroepen een leuk beeld op hun sociale media te delen met de hashtag #kunstinhetraam.