Hoogstraten lanceert meldpunt voor hulpvragen tijdens coronacrisis

hulpvragen@hoogstraten.be of 03 340 16 30

Stad Hoogstraten start met een centraal meldpunt voor hulpvragen tijdens de coronacrisis. Inwoners kunnen er terecht voor onder andere hulp bij boodschappen, maaltijden aan huis, vervoer of gewoon een babbel. Daarnaast roept de stad ook op om solidair te zijn. Samen staan we sterk!

We worden allemaal geconfronteerd met uitzonderlijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Voor iedereen betekent dit dat we ons moeten aanpassen aan de situatie en op zoek gaan naar creatieve manieren om aan deze crisis het hoofd te bieden. Daarom heeft stad Hoogstraten een meldpunt gecreëerd, een centrale plaats waar je terecht kan met hulpvragen. Samen met jou zoeken we naar een gepaste en nabije oplossing op maat. Het meldpunt is bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 18.00 uur via 03 340 16 30 of hulpvragen@hoogstraten.be.

Naast het meldpunt wordt ook proactief gewerkt . Medewerkers van stad Hoogstraten bellen ook zelf gericht mensen op. Het gaat hierbij om kwetsbare doelgroepen zoals senioren, mensen met medische problemen, mensen die minder mobiel zijn of een beperkt netwerk hebben, … Deze mensen zijn gekend vanuit de dagelijkse werking van het lokaal dienstencentrum, de thuisdiensten (huisbezoeken, mantelzorg, gezinshulp, poetsdienst, maaltijden aan huis, dienst aangepast vervoer), buurtwerk en de sociale dienst.

Spontane solidariteitsacties

Meer dan ooit is er nood aan spontane helpende handen. De beste hulp is meestal degene die het dichtstbij is. Verschillende lokale verenigingen en organisaties bedachten al originele acties om die burenhulp een duwtje in de rug te geven. Wellicht kan ook jij als Goeie Gebuur iets betekenen voor iemand uit je buurt. Boodschappen doen voor een naaste en dan liefst bij lokale handelaren, de hond uitlaten, simpelweg contact houden via telefoon, skype, brief, … Betrek ook kinderen bij deze burenhulp. Laat ze een leuke tekening of een gedicht maken en steek het bij een gebuur in de brievenbus.

Startte je reeds een solidariteitsactie met je vereniging of organisatie? Of plan je dit te doen? Dan doen we een warme oproep om dergelijke solidariteitsacties door te geven aan het meldpunt. Zo krijgen we een overzicht van aangeboden hulp in een buurt. Het doel is om de krachten te bundelen, zodat we samen kwetsbare doelgroepen zo veel mogelijk uit de nood helpen. Voor elke gestelde hulpvraag zoeken we naar de meest gepaste hulpverlening. Daarvoor doen we ook graag beroep op enthousiaste vrijwilligers in de buurt. Want samen staan we sterk!

Meldpunt voor hulpvragen: