Hoogstraten lanceert platform 'OogstStraten'

Samen op weg naar een duurzame voedselstrategie
logo OogstStraten

Op maandag 18 februari 2019 heeft stad Hoogstraten in het proeflokaal van Sterkstokers Distilleries “OogstStraten” voorgesteld. Op dit platform ben je met al je duurzame initiatieven en ideeën over voedsel welkom. OogstStraten is opgericht in samenwerking met lokale producenten, bedrijven, consumenten en organisaties die dagelijks met voedsel bezig zijn. Het doel is om samen het voedselsysteem duurzaam te veranderen. Tijdens het lanceringsmoment is ook de nieuwe website www.oogststraten.be voorgesteld.

De productie en consumptie van voedsel hebben een belangrijke impact op onze omgeving, de maatschappij en de wereld. Ook in Hoogstraten. Daarom moeten we er bewuster mee omgaan. Stad Hoogstraten wil samen met voedselproducenten, -consumenten en -handelaars nadenken over hoe het voedselsysteem duurzaam veranderd kan worden en welke acties daarvoor nodig zijn. Er is met name nood aan een lokale voedselstrategie.

Sinds 2018 denken we samen met verschillende betrokkenen na over wat een voedselstrategie voor onze gemeente moet betekenen. We willen winst maken op alle gebieden: van gezondheid tot samenleving, milieu, economie en toerisme, onderwijs en cultuur.

We willen ervoor zorgen dat OogstStraten een stad creëert waar de volgende generaties trots op zijn. We formuleren vijf gemeenschappelijke thema’s voor voedselinitiatieven en de positieve impact die we daarbij willen bereiken. Hierover lees je meer op de website www.oogststraten.be.

Doe mee. Denk mee. Oogst mee

Ook jij kan met al je duurzame initiatieven en ideeën over voedsel in Hoogstraten bij OogstStraten terecht. Wil je graag aansluiten en meedoen met de doe- en denkavonden over voedselinitiatieven in Hoogstraten? Heb je zelf een initiatief? Dan ben je meer dan welkom! Alle acties die bijdragen tot OogstStraten behoren tot onze ‘Hoogstraatse oogst’.

Meer info