Hoogstraten ontvangt subsidie voor sportpark Wereldakker

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft aan de stad Hoogstraten een subsidie toegekend van 683.082 euro voor de uitbouw van de sportsite Wereldakker met een kunstgrasveld, een atletiekpiste en een parkeerplaats. Een klein deel van het geld is ook bestemd om de aanleg van padelterreinen te ondersteunen bij de tennisclub.

In totaal krijgen 14 sportinfrastructuurprojecten in de hele provincie Antwerpen in totaal 7,6 miljoen euro van de Vlaamse overheid.  Een flink stuk daarvan is dus bestemd voor Hoogstraten. Eerder al kreeg de stad 370.000 euro subsidie dat bestemd was voor de nieuwe gymhal achter het Klein Seminarie. Die gymhal zal eind 2021 klaar zijn.

De totale kosten voor de aanleg van sportpark Wereldakker bedragen ruim 4,4 miljoen euro. De subsidies van de Vlaamse overheid zijn dus zeer welkom. 

Naast de gymhal, de atletiekpiste, het kunstgrasveld en de parkeerplaats zal de site van het sportpark ook nog worden aangevuld met een aantal oefenvelden voor voetbalclub Hoogstraten VV (de huidige oefenvelden worden geheroriënteerd) en een hondenlosloopzone.

De hele vernieuwde sportsite Wereldakker is eind 2022 klaar.