Hoogstraten steunt CurieuzeNeuzen in de Tuin

De hitte- en droogterecords volgen elkaar op, en dat laat zich ook meer en meer voelen in jouw tuin. Hoe wapenen we onze tuinen, parken, akkers en natuurgebieden  beter tegen de droogte, en wat maakt dat je tuin tijdens een hittegolf koel blijft? Dat onderzoekt CurieuzeNeuzen in de Tuin. Met innovatieve technologie brengt het onderzoek een halfjaar lang de hitte en droogte in heel Vlaanderen in kaart.

Hoogstraten meet mee

Als stadsbestuur vinden we het belangrijk om onze gemeente in dit onderzoek mee in kaart te brengen. Hitte en droogte zijn immers super actueel en belangen ieder van ons aan. Daarom financieren we 6 meetpunten,  één in elke deelgemeente. Op elk meetpunt meet een slimme sensor de temperatuur en het vochtgehalte van de bodem. Via het Internet-Of-Things zendt deze sensor dagelijks data door naar de Universiteit Antwerpen. En met onze Hoogstraatse meetpunten ben ook jij zeker van een meetpunt in jouw buurt!

Tijdens het project zal een interactieve stippenkaart op de website van De Standaard de resultaten weergeven, zodat iedereen de hitte en droogte kan opvolgen.

 

Interactieve stippenkaart