HOOGSTRATEN WINT WANDELING VAN HET JAAR !

Flirten met de grens in de vallei van het Merkske
Wandeling van het Jaar - Mie De Backer - TPA

‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’

‘Wandeling van het jaar’

Hoogstraten is winnaar van de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. Toerisme Provincie Antwerpen, die de wedstrijd organiseert, legde de lat voor de inzendingen erg hoog. Alle kandidaten kregen een grondige doorlichting op het terrein en de wandeljury maakt een selectie op basis van onder andere landschap, beleving, randinfrastructuur en bewegwijzering.

Met de wandeling ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ diende Natuurpunt Hoogstraten een echte winnaar in. Maar liefst vier keer hop je de grens over tijdens deze trip! De vallei van het Merkske - de natuurlijke grens met Nederland - serveert 1900 ha topnatuur. Geen menselijke ingrepen in de rivier hier, wat resulteert in een bijzonder landschap en vrolijk zingende vogels als de wielewaal en nachtegaal. Via de statige dreven van Wortel-Kolonie (een officieel stiltegebied!) stap je naar de vennen van de Castelreesche Heide. De beekvallei ligt er af en toe erg nat bij, maar bruggetjes en knuppelpaden houden je voeten droog. Bezoekerscentrum De Klapekster vormt een gezellige afsluiter.

Uiteraard nodigen Natuurpunt Markvallei & Toerisme Hoogstraten je uit om jouw wandelschoenen aan te trekken en deze prachtige wandeling te ontdekken. Mensen aan het wandelen krijgen, is tenslotte het hoofddoel. Bedankt om jouw stem uit te brengen voor 'Flirten met de grens in de vallei van het Merkske'. 

'Flirten met de grens in de vallei van het Merkske' doe je hier.
Je vindt op deze website de gedetailleerde fiches met de wandelkaart en praktische informatie.

Alvast bedankt voor jouw stem!

Download hier de wandelfiche Flirten met de grens in de vallei van het Merkske