Hoogstraten zoekt ... buddies en budgetcoaches (vrijwilligerswerk)

Voor mensen in (kans)armoede

Ben je maatschappelijk geëngageerd? Wil jij samen met ons (kans)armoede de wereld uit helpen? Ben je leergierig? Wil je graag je eigen talenten ontwikkelen?

Heb je voeling met financiën, het voorkomen van schulden en/of budget- en schuldhulpverlening? Spreekt het jou aan om budgetcoach te zijn?

Of ben je eerder enorm sociaal aangelegd en wil je door middel van een goede babbel, wandelen, koken, iemand in (kans)armoede uit de nood helpen? Zie je het zitten om iemands buddy te worden?

Dan zijn wij naar jou op zoek!

Word buddy!

Stad Hoogstraten gaat samen met ArmenTekort vzw op zoek naar mensen die iemands buddy willen zijn. Je bent een veerkrachtig persoon die een kansbiedende, enthousiaste buddy wil zijn voor een persoon die het geloof in een betere toekomst verloren is. Samen spreken jullie af om iets te doen, waardoor de persoon van wie je buddy bent opnieuw vertrouwen krijgt in zichzelf en de toekomst. Hierdoor kan hij/zij de regie van zijn/haar leven weer in eigen handen nemen.

Buddy zijn kan je leren

Denk je dat het iets voor jou is om buddy te worden, maar weet je niet goed hoe je hieraan kan beginnen? Geen probleem. Buddy zijn kan je leren! We bieden je een boeiende opleiding en interactieve workshops, waarin je inzicht krijgt in kansarmoede en empowerment.

Daarnaast word je enorm gesteund door regelmatige opvolging, intervisies en uitdiepende masterclasses tijdens je traject.

Contactgegevens

Suzy Maes – 0475 46 42 11
Sarah Ostyn – sarah.ostyn@blenders.be

Word budgetcoach!

Stad Hoogstraten gaat samen met BudgetInZicht (BIZ) Kempen op zoek naar mensen die iemand thuis wil ondersteunen bij zijn/haar financiën en administratie.

Je bent iemand die administratief sterk is en een persoon in (kans)armoede met concrete dagelijkse handelingen helpt, zoals:

  • Het ordenen van administratie (post sorteren, rekeningen klasseren)
  • Het vergelijken van prijzen
  • Budgetvriendelijk winkelen
  • Het in evenwicht brengen van in- en uitkomsten
  • Meegaan naar de mutualiteit, verzekering,…

Daarnaast is het belangrijk dat je 18 jaar bent of ouder, dat je bereid bent om je voor minimum zes maanden te engageren, dat je een open en respectvolle houding hebt en dat je je grenzen kan bewaken. Bovendien ben je in de mogelijkheid om huisbezoeken te doen.

Budgetcoach zijn kan je leren

BudgetInZicht Kempen biedt jou een specifieke opleiding (drie halve dagen) en verschillende vormings- en ontmoetingsmomenten met andere vrijwilligers. Bovendien krijg je ondersteuning door een professionele medewerker.

Je komt in een fijne vrijwilligersploeg terecht waarin je écht het verschil kan maken!

Meer informatie

Heb jij interesse? Meld je dan aan via vacatures.cawdekempen.be.

Heb je bijkomende vragen? Contacteer Hanne Laenen via mail (hanne.laenen@cawdekempen.be) of telefonisch (0471 81 23 32). Bijkomende informatie over BIZ vind je op www.biz-kempen.be.