Inleefreis naar Za-Kpota

’s Morgens vroeg uit de veren, we hebben om 07.00 uur afgesproken achter de kerk in Hoogstraten. Alle koffers zijn gepakt, de taxibusjes komen aanrijden en meteen volladen. Nog een foto voor vertrek, een laatste dikke knuffel en dan zegt de taxichauffeur “We kunnen hier niets meer doen hé?!” Dus instappen en wegwezen!

Ons avontuur startte eind december 2017, met het nieuws dat we op inleefreis mochten. Maar nu is het EIND-E-LIJK zo ver, we gaan op inleefreis! In Brussel verloopt alles heel vlot, voor we het weten zitten we in de lucht. We zitten verspreid in het vliegtuig. Maar vervelen doen we ons niet. Film kijken, spelletjes spelen op ons schermpje,… én het leesvoer lezen over de inleefreis. Onze sketch die we nog moeten inoefenen!

We maken een tussenstop in Ivoorkust. Wat een turbulentie bij het landen, zelfs een beetje eng! Maar de landing was goed. We staan een uurtje stil om bij te tanken en verschillende passagiers uit te laten stappen. Of ja,… meer dan de helft van het vliegtuig. We kunnen bij de opstijging aan een raampje gaan zitten. Nu is het nog een klein uurtje vliegen naar Benin!

En dan zijn we eindelijk in Benin. Onze koffers hebben we snel te pakken, we wisselen ons geld en stappen buiten de luchthaven. Abel, Michée, Celestin, Brice, de chauffeur en de cameraman staan ons op te wachten. Van verschillende hoeken worden foto’s genomen en alles wordt gefilmd. Een warm onthaal, letterlijk en figuurlijk.

Zo begint het verslag van onze inleefreizigers naar onze stedenband Za-Kpota (Benin). Wilt u het volledige verslag van hun inleefreis lezen, bekijk dan hun blog.