Kempenrally op 14 december

Wegen afgesloten tijdens de wedstrijd
Kempenrally voor voertuigen van meer dan 25 jaar oud

Op zaterdag 14 december wordt in de Noorderkempen de Kempenrally verreden. Deze regelmatigheidsrally voor historische auto’s wordt verreden in twee categorieën: 60 km/h en 80 km/h, met regelmatigheidsritten op een afgesloten parcours. De thuisbasis van de Kempenrally is voor de eerste keer het terrein van de Coöperatie Hoogstraten, in de volksmond gekend als de Veiling. Daar zal het servicepark, het podium en het wedstrijdcentrum ingericht worden.

De regelmatigheidsritten zijn uitgestippeld in Hoogstraten, in Rijkevorsel en in het Nederlandse Zundert.  In Hoogstraten vindt op 14 december een showproef plaats op het terrein van de Coöperatie en een buitenproef in de buurt van Meer/Minderhout. Het parcours van de klassementsproef omvat volgende straten of gedeelten ervan : Kleine Pintstraat, Princeven, Achteraard, Engelenven, Beekakker, Venneweg, Raamloopstraat, Achteraard, Gestelsestraat, Venneweg. Op 14 december wordt het parcours omwille van de veiligheid volledig afgesloten. Er zullen dus wegomleidingen ingesteld worden voor de gewone weggebruikers.

Het stadsbestuur heeft er bij de organisatoren op aangedrongen goede informatie te geven aan de omwonenden. De organisator heeft alle omwonenden per brief op de hoogte gesteld van de gedetailleerde plannen voor de Kempenrally.  Het concrete parcours mag niet op voorhand publiek worden gemaakt, omdat dit een van de uitdagingen is voor de deelnemers aan de Kempenrally.

Het stadsbestuur dankt de buurtbewoners voor hun begrip. Het bestuur is ervan bewust dat dit evenement en de bijhorende veiligheidsmaatregelen voor sommige buurtbewoners niet aangenaam zijn. De wegen waarover het parcours loopt, worden op 14 december immers maar enkele momenten opengesteld voor het gewone verkeer. Het college van burgemeester en schepenen is er echter van overtuigd dat dit evenement een meerwaarde is voor Hoogstraten en hoopt dat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Meer info op www.kempenrally.be