Kom kijken naar de film van de Vlaamse Bouwmeester

Slimmer gebruik maken van de ruimte in de Kempen
Plannen voor plaats

Dit najaar van 2018 worden in vier Kempense steden en gemeenten de film 'Plannen voor Plaats' voorgesteld. Het is de film van Nic Balthazar,  in opdracht van de Vlaamse Bouwmeester, Leo Van Broeck. Na de film zal een deskundige ruimtelijke planner bijkomende toelichting geven over ruimtelijke uitdagingen en vragen beantwoorden.

In de documentaire nemen Nic Balthazar en de Vlaamse Bouwmeester ons mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving.  Vertrekkende vanuit de pijnpunten (de verkavelingswoede en de oprukkende lintbebouwing, de dagelijkse files naar het werk…) zoeken ze samen naar hoe het anders kan.

In Hoogstraten wordt de nabespreking verzorgd door Tim Vekemans, architect en vennoot bij RE-ST, een Antwerps bureau dat onderzoek doet naar ‘zwerfruimte’ en de onderbenutting van onze Vlaamse (weg)infrastructuur. Hiervoor kregen zij het BWMSTER Label. Tim kent de Kempen als zijn broekzak. Eén van zijn slagzinnen? “Waar een wil is, kan een weg weg.”

Praktische info en inschrijven

GRATIS, inschrijven kan hier
Donderdagavond 15 november, 19.30u
Gemeenschapscentrum, Rabboenizaal

Organisatie
Rurant, Vormingplus Kempen, Beweging.net en KVLV slaan de handen in elkaar om met een lokale campagne de aandacht te vestigen op de noodzaak van een verstandig gebruik van de resterende open ruimte in de Kempen. In samenwerking met stadsbestuur Hoogstraten.
Website Plannen voor plaats