Maak kennis met Fabrik Elentrik

Eind april komt het stadsbestuur Hoogstraten met een nieuw initiatief naar uw buurt: Fabrik Elentrik. Fabrik Elentrik is een pop-upenergiecafé in de vorm van een gerenoveerde camper. Hiermee gaan we in verschillende wijken in de gemeente Hoogstraten langs om onze inwoners beter te informeren over renovatie, verbouwingen en hernieuwbare energie.

Als stadsbestuur Hoogstraten hebben we dit project op poten gezet omdat we merken dat een groot deel van ons woningbestand nog steeds niet voldoen aan de hedendaagse woningeisen. Vanaf 2020 zijn dakisolatie, dubbele beglazing en rookmelders immers verplicht in alle woningen. Daarnaast verstrengen ook andere normen zoals ventilatie.

Met Fabrik Elentrik willen we u zo goed mogelijk op de hoogte brengen van de mogelijkheden. U kan bij ons terecht met al uw vragen, terwijl u kan genieten van een drankje. Daarnaast brengen we ook enthousiaste adviseurs van lokale ondernemingen mee om u verder te informeren. Dit kan gaan van een adviseur over dakisolatie tot een EPC-verslaggever. Afhankelijk van de noden van uw wijk brengen wij een aantal passende adviseurs mee.

Vanaf eind mei kan u Fabrik Elentrik ook aanvragen om bij u langs te komen in uw wijk. Samen zoeken we dan een gepaste avond uit.

Wij zoeken nog vrijwilligers om mee te gaan tappen, voelt u zich geroepen om één of meerdere avonden mee te gaan? Neem contact met ons op.

Carolien Ruts
Huisbezoeker wonen – projectcoördinator wijkrenovatie
carolien.ruts@hoogstraten.be