Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Droom jij van een groene straat? Heb je zin om samen met je buren de handen uit de mouwen te steken? Stel jouw straat dan voor 4 mei kandidaat als tuinstraat.

Wat zijn tuinstraten?

Tuinstraten zijn straten waar buren samen aan de slag gaan om het straatbeeld te vergroenen en verblauwen. Denk aan geveltuinen aanleggen, voortuinen ontharden, plantvakken opfleuren, bomen planten, regenwatertonnen plaatsen… Ze doen dit niet alleen. Geselecteerde straten krijgen begeleiding en ondersteuning (advies groenexpert, gratis compost, plantpakket, buurtfeest…) om samen met buren het straatbeeld te vergroenen. Het project is een samenwerking tussen IOK, Commons Lab, stad Hoogstraten en partnerorganisaties.

Waarom tuinstraten?

Heel wat straten en (voor)tuinen zijn erg verhard en hebben weinig groen. Hierdoor kan water niet goed infiltreren in de bodem én warmen onze steden en dorpskernen op. Samen kunnen we hier iets aan doen. Door onze (voor)tuinen en straten groener in te richten vermijden we wateroverlast, maken we onze omgeving weerbaarder tegen warme zomerdagen en zorgen we voor meer biodiversiteit. 

Bovendien is een groene straat mooier en gezelliger, wat zorgt voor meer verbondenheid. Kortom: een fijne plek om samen met buren te vertoeven.

    Heb je nog vragen?

    Kijk voor meer info & om je in te schrijven op www.kempen2030.be/tuinstraten. Op dinsdag 18 april om 20.00 uur wordt een digitale infosessie georganiseerd, waar je terecht kan met al je vragen.