Maya uit Minderhout vlogt voor het klimaat!

Bekijk haar eerste vlog op YouTube

Maya laat haar stem horen in het klimaatdebat

Maya Triana uit Minderhout is een meisje dat begaan is met het klimaat. Samen met haar vriendinnen organiseert ze op haar school, Scharrel Minderhout, acties voor het milieu. Ze verplaatst zich zo veel mogelijk met de fiets en zorgt ervoor dat ze de afvalberg thuis vermindert.

Voor Hoogstraten is Maya Triana uit Minderhout onze ambassadeur voor de kinderklimaattops, die IOK organiseerde in samenwerking met GoodPlanet Belgium.

Tijdens de gemeenteraad van september wordt beslist of Hoogstraten opnieuw intekent op het burgemeestersconvenant, een overeenkomst met Europa om in de gemeente te werken aan klimaatverandering. In oktober slaan dan alle gemeenten in de Kempen de handen in elkaar, door te gaan samen werken binnen Kempen2030.

Wat zijn de kinderklimaattops juist? Wat doet Maya als ambassadeur in de klimaattop? Welke tips heeft Maya voor mij om duurzamer te leven? Lees hier meer over op deze pagina op onze website en bekijk Maya's eerste vlog over het klimaat!

Vlog 1: wie is Maya en waar staat ze voor?

In het eerste YouTube-filmpje over Maya en de klimaattops leren we Maya beter kennen. Ze is een jongedame uit Minderhout die in de fanfare speelt, graag met vriendinnen afspreekt en naar de KSA gaat. Dagelijks zet ze zich in voor het klimaat.

Maya vraagt bijna nooit aan haar ouders om haar met de auto ergens naartoe te brengen. Ze streeft ernaar om zo veel mogelijk verplaatsingen te doen met haar fiets, haar rolschaatsen en het openbaar vervoer. Ze geeft het goede voorbeeld door het STOP-principe in de praktijk om te zetten: enkel lange afstanden legt ze met de auto (personenwagen) af, en dan zorgt ze er zo veel als het kan voor om te carpoolen met haar ouders en vriendinnen!