Nieuw gedicht stadsdichter Daan Janssens

"Een manifest voor de poëzie"
Daan Janssens stadsdichter Hoogstraten

Stadsdichter Daan Janssens voelde zich geïnspireerd door de gemeenteraadsverkiezingen en schreef een manifest voor een poëtische partij. Dit manifest is een majestueus gedicht geworden dat wij deze week stapsgewijs via onze socialemediakanalen (Facebook BiB Hoogstraten, GC Hoogstraten, Toerisme Hoogstraten) aan jou als lezer onthuld hebben.

Wij nodigen je uit om het gedicht, een van de laatste wapenfeiten van Daan Janssens als stadsdichter, hieronder rustig te lezen. 

Daan heeft op anderhalf jaar tijd heel wat poëtische teksten geschreven, die je hier kan terugvinden op zijn blog. Voel je je geïnspireerd? Wil jij ook graag stadsdichter van Hoogstraten worden? Dat kan, Daan geeft zijn fakkel op gedichtendag volgend jaar door. Stel je kandidaat! Meer info vind je na het gedicht, onderaan op deze pagina.

een manifest voor de poëzie punt één
een manifest voor de poëzie punt twee
een manifest voor de poëzie punt drie
een manifest voor de poëzie punt vier
een manifest voor de poëzie punt vijf finale

Wil jij de nieuwe stadsdichter worden?

Op 31 januari 2019 geeft stadsdichter Daan zijn poëtische fakkel door aan zijn opvolger. Maar wie wordt die opvolger? 

Heb jij poëtische kriebels? Wil jij net als Daan Hoogstraten poëtisch mondiger maken en je geschreven en gesproken woord gebruiken om onze gemeenschap dichter bij elkaar te brengen, te verrassen en te vertragen? Heb je zin om kleine en grote poëtische ingrepen te doen in het straatbeeld, in publicaties en ons cultuuraanbod? 

Dan ben jij misschien wel de nieuwe stadsdichter die wij zoeken! Bekijk snel het reglement voor de aanmeldingsvoorwaarden. 

Veel succes!

Reglement met aanmeldingsvoorwaarden