Nieuwe brug voor Schoorstraat/Haldijk

Tussen de Schoorstraat in Minderhout (Hoogstraten) en Haldijk in Castelré (Baarle-Nassau) starten op 6 juni werken voor een nieuwe brug over ’t Merkske. Om de veiligheid te garanderen, moest de brug op de grens twee jaar geleden afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. De nieuwe brug wordt geplaatst in samenwerking met buurgemeente Baarle-Nassau.

De werken zullen starten op 6 juni. Vanaf dan zal de brug afgesloten zijn voor alle verkeer, ook voetgangers, fietsers en ruiters. Voor deze trage weggebruikers wordt de omleiding aan beide zijden van de grens verzorgd door provincie Antwerpen via de knooppuntennetwerken.

De oude brug wordt vervangen door een geprefabriceerde nieuwe brug op funderingspalen. Op vraag van de waterloopbeheerders zal de nieuwe brug hoger liggen dan de vorige, waardoor ook de aansluitende wegen moeten worden aangewerkt.

De afsluitende asfaltwerken zijn gepland op maandag 9 en dinsdag 10 juli, zodat vanaf 11 juli de werkzone kan worden opengesteld voor alle verkeer. Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Mogelijk kan bij regenweer de planning nog wijzigen.