Nieuwe film Adil el Arbi en Billal Fallah beleeft première in Hoogstraten

Has#tag is aanklacht tegen catfishing

Vzw Stokpaardje presenteert op 13 mei samen met productiehuis Skladanowsky en jeugdauteur Dirk Bracke een kortfilm over catfishing. De film werd geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah en draagt de titel 'Has#tag'. Stad Hoogstraten verleende haar medewerking aan de film. De première vindt plaats bij Coöperatie Hoogstraten.

Vzw Stokpaardje wil geestelijke gezondheidsproblemen uit de taboesfeer halen en mensen met psychische problemen ondersteunen en meer weerbaar maken. Heel specifiek zet Stokpaardje ook acties op naar jongeren, om hen te versterken en te zorgen dat ze zich goed in hun vel voelen.  Met de film Has#tag, gemaakt door, met en voor jongeren, wil vzw Stokpaardje hen behoeden voor de gevaren van internetmisbruik. Has#tag werd gemaakt door productiehuis Skladanowsky onder regie van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De belangrijkste rollen worden gespeeld door Sara Gracia Santacreu, Florian Christiaensen, Ruud Oomen en Laura Achten. De casting naar deze rollen was in handen van Hakuna.

Het scenario is het resultaat van een workshop van vzw Stokpaardje waarbij vijf tieners onder begeleiding van jeugdauteur Dirk Bracke een verhaal schreven over catfishing. Het geheel kwam tot stand en speelt zich af in de stad Hoogstraten, die dan ook graag mee haar schouders zet onder dit project. Vier van de vijf meisjes die het scenario schreven studeren aan ASO Spijker Hoogstraten. Het merendeel van de acteurs is Hoogstratenaar. “Het filmproject drijft op het engagement van onze bevolking”, vertelt een dankbare burgemeester Tinne Rombouts. “Enorm veel jongeren werkten mee, als acteur, als figurant of in de organisatie. Een geweldige ervaring, voor hen en voor ons. Als stadsbestuur zetten we sterk in op het psychisch welzijn van kinderen en jongeren en ondersteunen we alle acties die hun weerbaarheid versterken. Daarom willen we de film ook tonen in de Hoogstraatse scholen. Daarvoor is een begeleidend lespakket samengesteld. Het is onze hoop dat de film - na de première in Hoogstraten - aan een reis kan beginnen door gans Vlaanderen."