Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Op 5 juli huldigden Natuurpunt en de Stad Hoogstraten  nieuwe hondenlosloopzones in natuurgebied Den Rooy in. De stad heeft de materialen betaald, Natuurpunt heeft de werken op zich genomen. Naast de hondenlosloopweide in de Tinnenpotstraat en de hondenlosloopzone in Wortel-Kolonie is er nu ook dit aantrekkelijke bosgebied in Meerle, dankzij de goede samenwerking met Natuurpunt Markvallei, waar hondenliefhebers hun viervoeters kunnen laten loslopen. 

Langsheen de wandeling doorheen Den Rooy zijn 2 losloopzones gemaakt. Die liggen parallel aan de bestaande wandeling. Als hondeneigenaar kan je dus gewoon een wandeling maken als iedereen, maar onderweg krijg je tweemaal de kans om je hond van de leiband te doen. Ondertussen wandel je zelf gewoon verder en aan het einde van de zone maak je je hond terug vast. Andere wandelaars kunnen de route buiten de losloopzone gebruiken en worden dus niet gehinderd door vrolijk uitgelaten honden.

De losloopzones zijn ook zo geplaatst dat bezoekers, die speciaal met hun hond tot daar komen om hen eens vrij te laten lopen, niet verplicht zijn om de volledige wandeling af te leggen. Er is één zone nabij de parking aan de Ulicotenseweg en een tweede aan de toegang via de Lage Rooy. Elke losloopzone heeft een oppervlakte van zo’n 2000 m². Er is dus echt ruimte om je hond eens goed te laten rennen.

Uiteraard wordt er wel verwacht dat op de overige delen van het wandelpad je hond aangelijnd blijft. Dat is ook nu reeds verplicht. Enkele goede redenen om je hond aan de leiband te houden, zijn de bescherming van onze natuur, respect voor andere bezoekers en natuurlijk ter bescherming van je eigen hond.