Oprichting familiegroep (jong)dementie in Hoogstraten

In januari 2017 wordt een nieuwe Familiegroep (Jong)Dementie van Alzheimer Liga Vlaanderen vzw opgericht in de regio Hoogstraten. De eerste bijeenkomst gaat door op vrijdag 20 januari 2017 van 14.00 tot 16.00 uur. ‘Wat je moet weten over dementie’ is het thema van deze bijeenkomst. Er wordt gestart met een voorstelling van en kennismaking met de Familiegroep. Lotgenoten krijgen de kans om vragen, bedenkingen, ervaringen over wat dementie voor hen betekent met elkaar te delen. Ook voor hen die liever hun oor te luisteren komen leggen, is er plaats in de Familiegroep. 
Tevens zijn wij op zoek naar meer vrijwilligers om deze Familiegroep Dementie te ondersteunen.

Wij nodigen alle mantelzorgers uit om hieraan deel te nemen. De bijeenkomst gaat door in vergaderzaal 1 van WZC Stede Akkers (Jaak Aertslaan 2, 2320 Hoogstraten).

Alzheimer Liga Vlaanderen vzw heeft tot doel zoveel mogelijk familieleden en mantelzorgers van (jonge) personen met dementie te bereiken en wil hen de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten en elkaars ervaringen te delen. Hiertoe richt de Alzheimer Liga Vlaanderen vzw Familiegroepen (Jong)Dementie op, verspreid over de vijf Vlaamse provincies. Met de Familiegroepen (Jong)Dementie spelen we in op één van de grootste behoeften van de mantelzorgers en familieleden, namelijk informele toegang tot informatie en lotgenotencontact.

Interesse? Neem contact op met Lien Vandenbergh of Kim Michielsen via het nummer 03/340.16.00 of via mail hoogstraten@alzheimerliga.be