Parking Hazeldonk gesloten - informatie voor de vrachtwagenbestuurders

Tijdelijk parkeren aan parallelwegen met de E19

De parking ter hoogte van Hazeldonk (op Nederlands grondgebied) is tijdens de maand juli grotendeels gesloten.  In normale omstandigheden kunnen hier ca 160 vrachtwagens parkeren. Om deze chauffeurs een alternatief te bieden om te parkeren worden twee maatregelen genomen:

  • De randweg om Hazeldonk wordt tijdelijk voor de duur van 1 maand eenrichtingsverkeer tussen rotonde en opgang naar het bedrijventerrein. Hiermee ontstaan circa 40 parkeerplaatsen op de Randweg (1 rijstrook van circa 800 meter). 
  • Omdat dit duidelijk onvoldoende capaciteit biedt, zal ook aan Belgische zijde een alternatief geboden worden: de Belgische zijde van de Randweg (of parallelweg met de Mosten - circa 1,6 kilometer - goed voor 65 parkeerplaatsen) zal tijdelijk ingericht worden als eenrichtingsweg zodat 1 rijvak kan gebruikt worden als parkeerzone.  De nodige sanitaire voorzieningen, vuilnisbakken en 'afremmers' zullen door de gemeente Breda geplaatst en onderhouden worden.  Zij zullen tevens instaan voor de nodige signalisatie.

Gezien de vakantieperiode en het bouwverlof in België zal het vrachtverkeer vermoedelijk iets minder druk zijn en zullen deze maatregelen (hopelijk) volstaan.  Zou dit niet het geval zijn, kan uitgeweken worden naar Total Minderhout (weliswaar betalend).  De federale wegpolitie werd geïnformeerd. Zij hebben de mogelijkheid om fout geparkeerde vrachtwagens af te leiden naar een daartoe voorziene zone.