'Samen veerkrachtig' tijdens tiendaagse van de geestelijke gezondheid

Van 1 tot 10 oktober

Tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid, tussen 1 en 10 oktober, zet stad Hoogstraten het belang van psychisch welzijn in de kijker. We willen ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ beter bespreekbaar maken. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ kiezen we voor een goed zichtbare actie: ‘Spreuken in het straatbeeld’.

Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Veerkracht is meer dan ooit nodig en dat is precies waar we gedurende tien dagen aandacht op willen vestigen. Eén op de drie Vlamingen kampt met psychische problemen.

Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten, of over psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Dit heeft zeker te maken met het taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder. Dit taboe beïnvloedt het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dat van hun naasten. Als samenleving moeten we ons hiervan bewust zijn. Daarom doet Hoogstraten mee aan deze tiendaagse. Op een laagdrempelige manier maken we van onze gemeente een plek waar geestelijke gezondheid de aandacht krijgt die ze verdient.

Kleine en grote uitdagingen, simpele en zware beslissingen, gemakkelijke en moeilijke keuzes... iedereen krijgt er mee te maken. Maar wat voor de ene simpel of gemakkelijk is, is voor de andere zwaar en moeilijk. Hoe je omgaat met dit alles, hangt af van je veerkracht. Meer veerkracht helpt je om minder snel de moed te laten zakken en door te zetten.

Tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid gaan we samen voor een veerkrachtig Hoogstraten! Onze inwoners zullen zich kunnen laten inspireren door spreuken in het straatbeeld, maar ook door de tips die we op onze Facebook-pagina zullen meegeven.

Extra tips nodig om je veerkracht te verhogen?

Initiatief om veerkracht te verhogen - in de kijker

faalangst