Stad Hoogstraten opent triagepost op parkeerterrein HVV

Vanaf maandag 14 september is er in Hoogstraten opnieuw een triagepost voor coronatesten. Elke weekdag kan er getest worden, op afspraak. De triagepost bevindt zich op het parkeerterrein van voetbalclub Hoogstraten VV. 

Adres: Katelijnestraat 29
           2320 Hoogstraten

Heb je klachten zoals koorts, hoesten of kortademigheid? Blijf dan meteen thuis en contacteer je huisarts. Hij of zij zal eventueel zelf een test afnemen of je doorverwijzen voor een coronatest in de triagepost. In afwachting van je testresultaat moet je ondertussen in quarantaine. Wanneer je positief test, zal een medewerker van de Vlaamse overheid en van het Outbreak Tracing Team je contacteren om een contactonderzoek op te starten zodat de mensen met wie je in contact bent geweest ook kunnen worden getest. Wees eerlijk bij het beantwoorden van alle vragen. Weet je dat je zelf in contact bent geweest met iemand die drager is van het virus? Isoleer je voor 14 dagen en neem contact op met je huisarts.

Door de richtlijnen rond thuisisolatie strikt op te volgen, kunnen we er samen voor zorgen dat het coronavirus niet opnieuw opflakkert. We rekenen op jullie inzet en begrip. Meer info over de richtlijnen rond thuisisolatie en contactopvolging vind je op de website van de federale overheid: www.info-coronavirus.be/nl/contactopvolging.

Oranje of rode zone

Wie terugkomt uit een rode zone, moet zich verplicht laten testen en moet in quarantaine gaan voor 14 dagen. Wie terugkomt uit een oranje zone, wordt ook sterk aangeraden in quarantaine te gaan en zich te laten testen. 

Seizoensarbeiders

Seizoenarbeiders die uit een oranje zone komen, zijn verplicht om zich te isoleren en te laten testen. Dat is een burgemeesterbesluit van de burgemeesters van Hoogstraten, Merksplas en Rijkevorsel. 

Dit betekent dat ze meteen na aankomst contact moeten nemen met een arts om een eerste test af te spreken en een e-formulier in te vullen. Als deze werknemers zich inschrijven bij de stad als seizoensarbeider, moeten zij dus een attest kunnen voorleggen van maximum 48 uur oud waaruit blijkt dat ze COVID19-negatief getest zijn. Zolang geen attest kan worden voorgelegd, dient de werkgever deze arbeiders in quarantaine te houden.

Eerstelijnszone Kempenland

Stad Hoogstraten werkt samen met Eerstelijnszone Kempenland en de plaatselijke huisartsen om lokale uitbraken van COVID-19 op te sporen via het Outbreak Tracing Team (uitbraakopsporingsteam).