Stadsbestuur Hoogstraten op zoek naar een kunstwerk

Om de zoveel tijd lanceert de stad Hoogstraten een oproep voor een kunstwerk of kunstinstallatie in de openbare ruimte. Drie jaar na de inhuldiging van het kunstwerk ‘het verlangen’ van kunstenaar Luk Van Soom gaat de stad opnieuw op zoek.

De afgelopen jaren schreef het bestuur met de regelmaat van de klok een opdracht uit aan kunstenaars uit Hoogstraten en omstreken. Daarbij werd afwisselend gekozen voor een ander deeldorp. De huidige toer doorheen de fusie is nu rond.

Naar aanleiding van het themajaar Grenzeloos achtte het stadsbestuur de tijd opnieuw rijp om een oproep te doen aan alle creatieve en kunstzinnige geesten in Hoogstraten en omstreken. Het stadsbestuur stelt voor ontwerp en realisatie een budget van 45.000 euro ter beschikking.

Een kunstwerk of kunstinstallatie in de openbare ruimte

Het  reglement bij de oproep voor het kunstwerk laat zeer veel vrijheid voor kunstenaars om zelf invulling te geven aan het kunstwerk of kunstinstallatie in de openbare ruimte. Mocht het kunstwerk plaatsgebonden zijn, gaat het stadsbestuur mee op zoek naar een plaats. Maar ook een reizend kunstwerk, een kunstinstallatie op verschillende plaatsen of zelfs een ongebonden kunstwerk zijn allemaal mogelijkheden.Het uiteindelijke kunstwerk zal gekozen worden door een deskundige jury met leden van de cultuurraad en het IKO, de hoogstraatse kunstacademie.  Aan de kunstenaars om zich uit te leven.

De deadline voor het indienen van de kandidaturen is vastgelegd op 31 januari. Details over verder timing, inzendingen en procedure kan worden teruggevonden in het volledige reglement.