Steun de slachtoffers van de tornado in Za-Kpota

Tornado in Za-Kpota

Het dorp Kpakpamè in het uiterste noorden van Za-Kpota (Benin) werd getroffen door een tornado. Eén kind kwam om het leven, velen raakten gewond en van talloze huizen werden de daken afgerukt. Het stadsbestuur van Hoogstraten schenkt 2.300 euro aan de zwaargetroffen partnergemeente en roept zijn burgers op om steun te bieden.

Om de slachtoffers van de tornado te steunen, maakt Hoogstraten ¼ vrij van het jaarlijkse bedrag voor hulp bij rampen. Het stadsbestuur roept zijn inwoners op om ook hun steentje bij te dragen. Als iedere Hoogstratenaar 1 euro schenkt, zorgen we er samen voor dat 150 gezinnen weer een dak boven het hoofd hebben en dat er meer dan 1.000 kinderen weer les kunnen volgen in veilige klaslokalen.

Het stadsbestuur vraagt de Hoogstratenaren om kleingeld te doneren in de collectebussen in de stedelijke gebouwen, de bibliotheken en diverse winkels. Vanaf vrijdag 6 april zullen die collectebussen er staan. Men kan ook een bedrag storten op het rekeningnummer van de Mondiale Raad: BE68 0012 0658 6434.

Eind mei komt een delegatie van ambtenaren uit Za-Kpota in Hoogstraten op bezoek. Het zou fijn zijn als de stad aan deze vertegenwoordigers een mooi geldbedrag ter beschikking zou kunnen stellen om de gevolgen van de tornado te verhelpen.