Superprestige Cyclocross verhuist van Hoogstraten naar buurgemeente Merksplas

 

De Hoogstraatse Spurters hebben aangekondigd dat de Superprestige Cyclocross Hoogstraten vanaf 2020 plaatsvindt in Merksplas. Na vele jaren een plek gevonden te hebben op de terreinen van Coöperatie Hoogstraten, verhuist de internationale veldrit naar Merksplas-Kolonie.  De gemeentebesturen van Hoogstraten en Merksplas zijn heel blij met deze oplossing. Op de terreinen van Coöperatie Hoogstraten was geen plaats meer voor de veldrit, omdat daar een nieuwe loods wordt gebouwd.

Burgemeester Frank Wilrycx van Merksplas is tevreden om zo’n mooie organisatie op zijn grondgebied te krijgen: “Merksplas-Kolonie is de perfecte keuze: een mooi en uitgestrekt terrein, voorzien van alle nodige faciliteiten, omgeven door prachtige natuur. Het is een opportuniteit om het prachtige domein van Merksplas-Kolonie internationaal in the picture te plaatsen”.

Burgemeester Marc Van Aperen van Hoogstraten is ook blij: “Hoogstraten heeft de Superprestige Cyclocross Hoogstraten gedurende 32 jaar een mooie thuis kunnen bieden: eerst op De Mosten en daarna in De Blauwbossen en Coöperatie Hoogstraten. Wij vinden dat organisator ‘De Hoogstraatse Spurters’  met Merksplas-Kolonie een prima nieuwe locatie heeft gevonden, die door het stadsbestuur van Hoogstraten volmondig wordt ondersteund.”