Test BE-Alert op 3 oktober

Wij verwittigen je bij een noodsituatie

Hoogstraten test BE-Alert op 3 oktober

Op 3 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze gemeente doet mee. Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag een testbericht ontvangen.

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op de website www.be-alert.be

Wat is BE-Alert? Hoe registreer ik mij?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Om de berichten van BE-Alert te kunnen krijgen, moet je je registreren. Dat kan heel gemakkelijk via www.be-alert.be.

Je kan verschillende adressen en telefoonnummers registreren. Als je in Antwerpen werkt en in Hoogstraten woont bijvoorbeeld (of andersom), dan kan je beide adressen registreren en word je op beide locaties op de hoogte gebracht.