Ticketverkoop GC Hoogstraten van start

Het Gemeenschapscentrum Hoogstraten komt voor de vierde keer naar buiten met een rijk aanbod voor cultuurliefhebbers in Hoogstraten en omstreken. Vanaf 28 mei kunnen er tickets besteld worden voor het nieuwe seizoen, dat begint in september.   

Het vierde seizoen is opnieuw een mix van genres geworden. Het aandeel theater werd wat teruggebracht en in ruil komt er meer muziek en comedy bij. De films blijven, net als de voorbije seizoenen, verdeeld in wereldfilms onder de noemer Ciné Horizon en kinderfilms bij Ciné Kids.

“We bouwen voort op lessen uit de voorbije seizoenen,” vertelt schepen van cultuur Jef Vissers, “comedy werkt zeer goed en er was vraag naar een muziekaanbod, dus besteden we hier nu extra aandacht aan.”

Opvallend is ook dat er een aantal Hoogstraatse namen en locaties in het programma staan. Zo brengt de opkomende regisseuse Ilse Oostvogels het stuk ‘Een Ilias’ op de planken en treedt slampoëet Simon Den Haerynck aan bij ‘Word Waar’, een ‘battle theater’ tussen dichters.

“Een bijzonder locatieproject is ongetwijfeld het concert in de gevangenis van Hoogstraten,” licht de schepen toe, “Met Radio Cachot kunnen we een beperkt publiek een concert in de gevangenis laten beleven tesamen met gedetineerden.” Daarnaast vinden er ook optredens plaats in de Sint-Katharinakerk en de Begijnhofkerk.

Tickets voor de voorstellingen kunnen besteld worden vanaf maandag 28 mei om 9.00 uur. Dit kan online via de website www.gchoogstraten.be, maar ook aan de onthaalbalie vrije tijd, de balie van het woonzorgcentrum en de bibliotheekposten. Er kunnen zowel losse tickets besteld worden als abonnementen.

Die abonnementen zijn eveneens een nieuwe toevoeging. “De voorbije jaren kon je kiezen voor een Vriendenpas, maar we merkten dat dit moeizaam liep,” licht de schepen toe, “daarom introduceren we nu een abo klein en abo groot. Dit geeft respectievelijk 10 en 20% korting op de basisprijs. Een abo klein heb je al vanaf 3 voorstellingen, een abo groot vanaf 5 voorstellingen.”

Meer info

www.gchoogstraten.be 

www.facebook.com/gchoogstraten