Tijdelijke tentoonstelling in voormalig rusthuis

Week van de Amateurkunsten in Hoogstraten
Kunst (B)uiten

Gedurende de komende twee weekends (28 - 29 april en 5 - 6 mei) stellen tientallen Hoogstraatse kunstenaars tentoon in het voormalige rusthuis van Hoogstraten. Een bijzondere expositie op een unieke locatie. De tentoonstelling kadert in de Week van de Amateurkunsten.

Voor de editie van dit jaar van de Week van de Amateurkunsten viel de keuze op een expositie. Een werkgroep van amateurkunstenaars kwam met het idee op de proppen. Voorwaarde voor de expositie: ze moest doorgaan op een bijzondere locatie. En die locatie werd gevonden in het voormalig rusthuis van Hoogstraten, O.L.V. der 7 weeën.

Het rusthuis staat ondertussen al een aantal jaren leeg. De vergunningsprocedure voor de nieuwe bestemming is lopende. Maar het gebouw wordt voor deze expositie nog een laatste keer gedeeltelijk opengesteld. “De activiteiten centreren zich rond de oude refter van het rusthuis”, vertelt schepen van cultuur, Jef Vissers. “We ruimden verschillende lokalen op zodat de kunstenaars ongeveer per discipline kunnen tentoonstellen.”

Die disciplines omvatten de te verwachten kunsten schilderijen, keramiek en fotografie. Maar ook glasfusing, dans, muziek én bodypaint krijgen er een plaats. Deze mix van kunsten ligt ook precies in lijn met de doelstelling van de werkgroep. “We willen met de expositie een platform bieden aan zoveel mogelijk kunstenaars,” vertelt de schepen, “We willen iedereen uitnodigen om zijn kunst te uiten, een woordspeling op het jaarthema.”

De expositie is gedurende twee weekends geopend en telkens van 10.00 tot 17.00 uur. Iedere namiddag zullen er ook voorstellingen plaatsvinden van o.a. de stadsdichter Daan Janssens, JoCatho, djembégroepen en de Afdeling Woord van de Academie. Op zaterdag 28 april is er tussen 18.00 en 22.00 uur eveneens een vernissage. Iedereen is welkom om de expo gratis te bezoeken.

Wanneer?
28 en 29 april | 5 en 6 mei telkens van 10.00 tot 17.00 uur
Vernissage op 28 april van 18.00 tot 22.00 uur
Waar?
Rusthuis O.L.V. der 7 weeën, Heilig Bloedlaan 250, 2320 Hoogstraten