Tweede bijeenkomst Familiegroep (Jong)Dementie op 23 maart

Na de eerste succesvolle bijeenkomst van de nieuwe Familiegroep (Jong)dementie van Alzheimer Liga Vlaanderen vzw, wordt een tweede bijeenkomst georganiseerd op donderdag 23 maart.

De tweede bijeenkomst heeft als thema 'rollen van de mantelzorger'. Kan u nog voldoende partner zijn van uw naaste met dementie? Hoe verandert uw relatie met uw moeder/vader wanneer er sprake is van dementie?

Inschrijven kan via hoogstraten@alzheimerliga.be of telefonisch via 03 340 16 00.

U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de vergaderzalen van woonzorgcentrum Stede Akkers (Jaak Aertslaan 2, 2320 Hoogstraten).

Achtergrondinformatie

In januari 2017 werd een nieuwe Familiegroep (Jong)Dementie van Alzheimer Liga Vlaanderen vzw opgericht in de regio Hoogstraten. Lotgenoten krijgen tijdens de bijeenkomsten van de Familiegroep de kans om vragen, bedenkingen, ervaringen over wat dementie voor hen betekent met elkaar te delen. Ook voor hen die liever hun oor te luisteren komen leggen, is er plaats in de Familiegroep. 

Tevens zijn wij op zoek naar meer vrijwilligers om deze Familiegroep Dementie te ondersteunen.

Alzheimer Liga Vlaanderen vzw heeft tot doel zoveel mogelijk familieleden en mantelzorgers van (jonge) personen met dementie te bereiken en wil hen de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten en elkaars ervaringen te delen. Hiertoe richt de Alzheimer Liga Vlaanderen vzw Familiegroepen (Jong)Dementie op, verspreid over de vijf Vlaamse provincies. Met de Familiegroepen (Jong)Dementie spelen we in op één van de grootste behoeften van de mantelzorgers en familieleden, namelijk informele toegang tot informatie en lotgenotencontact.