Vat van't stad op Den Dijk

Vat van't stad op Den Dijk

Vlaanderen feest! En Hoogstraten doet naar goede gewoonte mee! Met een opgefrist concept trakteert het stadsbestuur al haar inwoners op een avond vol swingende jazz, Franse chansons, een DJ met authentieke grammofoonspelers en uiteraard een gratis consumptie!

In een unieke retro caravan die omgebouwd werd tot podium  treden de sfeerorkesten Nomad Swing, En Danseuse en Expo ’38 aan. De namen zeggen u niets? Niet erg, maar geloof ons op ons woord als we zeggen dat u maar beter uw beste dansschoenen kan aandoen. Met hun muzikale kunsten nemen ze u mee doorheen de swing jazz, het betere Franse levenslied en aanstekelijke klezmerdeuntjes! De afsluiter Expo ’38 belooft een optreden zonder weerga te worden. Twee oude grammofoonspelers en één DJ in vol ‘roaring twenties ornaat’ nemen u mee op een muzikale roadtrip tot laat in de nacht!

Geen zin om de beentjes los te gooien? Ook voor de rustigere levensgenieter voorzien we het nodige om er een perfecte zomeravond van te maken. Met liefde geselecteerde biertjes, een selectie van het betere leesvoer aangeleverd door de bibliotheek, de gelegenheid om de betere bordspellen uit te proberen onder de deskundige begeleiding van De Kolonisten of gezellig een spelletje Kubb, petanque of frisbee spelen? We voorzien het allemaal! En als u honger krijgt van al dat zomers genieten kan u terecht bij de culinaire hoogstandjes van de foodtrucks.

Ook de kinderen leggen we in de watten op deze feestelijke avond. We bouwen een heuse kinderburcht waar kinderen baas zijn. Tussen 17u00 en 21u00 voorzien we een uitgebreid aanbod voor de kinderen dat doorlopend beschikbaar is. Knotsgekke fietsen, heerlijke vertellingen, kindercocktails en speelplezier in alle vormen en maten zullen er te vinden zijn.

Kortom, op vrijdag 8 juli heeft u redenen te over om af te zakken naar Den Dijk en daar eens goed met uw tenen in het gras te komen wroeten!

Programma - vrijdag 8 juli op Den Dijk

17u00 – 21u00: doorlopende (gratis) kinderanimatie

17u00 - …: foodtrucks, optredens en animatie