Vlotte busverbinding naar Meersel-Dreef

Het Hoogstraatse stadsbestuur is erg verheugd over de beslissing van De Lijn om weer een regelmatige busdienst in te leggen naar deelgemeente Meersel-Dreef. Het stadsbestuur heeft voortdurend bij De Lijn aangedrongen om weer een regelmatige busverbinding naar deze deelgemeente in te stellen en is blij dat deze inspanningen nu vrucht afwerpen.

Er komt dus eindelijk weer een regelmatige busverbinding naar Meersel-Dreef. Sinds de afschaffing van de belbussen in Hoogstraten op 1 september, konden de Dreveniers enkel in de ochtend- en avonduren met het openbaar vervoer rijden via lijn 430.

Vanaf 10 december zullen de lijnen 600 en 602 overdag Meersel-Dreef aandoen met een uurfrequentie. In de praktijk komt het erop neer dat lijn 602 (Antwerpen-Meerle) wordt verlengd tot Meersel-Dreef. Ook enkele vroege en late ritten van lijn 600 (Antwerpen-Hoogstraten) zullen Meersel-Dreef bedienen.  In Meersel-Dreef rijden alle bussen voortaan een lus in tegenwijzerzin. De haltes ‘Nieuwe Dreef’, ‘Scheurdekousweg’, ‘Meersel’ en ‘Oude Tramweg’ zullen steeds in deze volgorde bediend.

Een gevolg van deze maatregel is dat er enkele ritten van bus 430 (Reusel-Arendonk-Turnhout-Hoogstraten-Meerle) naar Meersel-Dreef worden geschrapt. Ook zijn er kleine wijzigingen aan de uurregeling van de laatste bussen die vanuit Meersel-Dreef en Hoogstraten richting Antwerpen en Turnhout zullen vertrekken.

 

U kan de nieuwe dienstregelingen raadplegen op de website van De Lijn: