Vrijwilligers maken mondmaskers

Heel erg bedankt voor jullie hulp!

In samenspraak met de huisdokters lanceerden we begin deze week een oproep om ons uit de nood te helpen. Wie overweg kon met naai- en stikmateriaal werd uitgenodigd om de medewerkers van het woonzorgcentrum uit de nood te helpen door uitwasbare mondmaskers te maken.

Bedankt voor jullie massale hulp, we hebben 150 pakketten kunnen verspreiden met materiaal om mondmaskers te maken voor de medewerkers van het woonzorgcentrum en andere diensten. Dat is goed voor zowat 1500 mondmaskers.

Indien mensen zich nog willen aanbieden als vrijwilliger om er nog meer te naaien, dan kunnen jullie dit zeker nog doen aan de hand van het patroon en de werkbeschrijving hieronder.  Contacteer onze collega van team samenleving, Dorien Van de Poel, via Dorien.vandepoel@hoogstraten.be. Meer info ontvang je van zodra je Dorien een mailtje hebt gestuurd.

Wie mag deze mondmaskers gebruiken? Naast de medewerkers van het woonzorgcentrum, willen we ze ook uitdelen aan externe diensten die in de zorg staan zoals:

  • Thuiszorg thuisverpleging
  • Tandartsen
  • Vroedvrouwen

Heb je mondmaskers nodig? Stuur dan een mailtje sturen naar dorien.vandepoel@hoogstraten.be. Met de dienst, aantal en plaats waar geleverd moet worden! Begin volgende week worden ze geleverd.

Wil je zelf met eigen materiaal nog mondmaskers maken?  Dat kan . Als stof kunnen jullie gewoon katoen gebruiken. Als filter kunnen jullie vlieseline gebruiken.

Dank aan MacRyan en Annies Boetiek voor gratis lakens, elastiek en de aanvoer van materiaal.  Ook dank aan CleanLease fortex voor het bezorgen van gratis lakens

 

Handleiding en patroon mondmaskers