Vrijwilligers (superhelden!) gezocht

Hebt u geregeld nog een gaatje vrij in uw agenda? En zet u zich graag in voor anderen? OCMW- en stadsbestuur Hoogstraten en hun partners tellen vele werkingen waar vrijwilligers actief zijn. Deze werkingen, taken en functies zijn heel divers. Op dit moment zijn er nog vrijwilligers nodig voor De Speelbabbel, Praatpunt, Digidak, als begeleider middagtoezicht en/of buitenschoolse kinderopvang, in het woonzorgcentrum,… Ongetwijfeld zit er iets voor u tussen.

 

  • De Speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor kindjes tussen 0 en 3 jaar samen met hun mama, papa, oma, opa of oppas. Terwijl de kinderen spelen kunnen de (groot)ouders gezellig met elkaar babbelen, en tips en ervaringen uitwisselen.

De Speelbabbel is elke woensdag open tussen 9.00u en 11.30u, behalve in de schoolvakanties.

Als vrijwilliger zorgt u voor een warm onthaal, het stimuleren tot spel bij de kinderen of gesprek tussen de (groot)ouders, en voor hulp bij het opstellen van de speelruimte en de opruim. De (groot)ouders blijven echter steeds verantwoordelijk voor hun kind.

  • Praatpunt is een plaats waar anderstaligen Nederlands kunnen oefenen op een ongedwongen manier. Praatpunt is geen les maar een oefenmoment, een aanvulling op de bestaande lessen Nederlands.

Als vrijwilliger zit u samen met anderstaligen aan tafel en praat u met hen over de actualiteit, werk, hobby’s, … . Praatpunt is elke woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur open, behalve tijdens de schoolvakanties. 

  • Vrijwilligers bij Digidak zijn enthousiastelingen die hun basiskennis rond computer en/of tablet of smartphone willen delen met beginners. Als begeleider help je bezoekers tijdens de vrije inloop of geef je les in de basisbeginselen van werken met de computer, smartphone, tablet, internet, sociale media, foto's en nog zo veel meer.
     
  • Als begeleider middagtoezicht en/of buitenschoolse kinderopvang houdt u mee toezicht op spelende kinderen of kinderen die huiswerk maken voor of na schooltijd, of begeleidt u het eten van de kinderen in de refter op de middag.
     
  • Ook in het woonzorgcentrum kan u werken als vrijwilliger. We willen bewoners zo veel mogelijk laten bewegen en buiten komen. Om de twee weken kan u op maandagvoormiddag de bewoners helpen zetelfietsen. Als vrijwilliger helpt u hen op en af de zetelfietsen. Ondertussen kan u buurten. U kan de bewoners ook meenemen op een elektrische duofiets. Ook zoeken we vrijwilligers die op zelfstandige basis met de bewoners willen gaan wandelen.

Meer info: Vrijwilligersloket | vrijwilligers@hoogstraten.be | 03 340 19 59