Wandel mee op 2 en 3 september

Grote Wandel2daagse Land van Mark & Merkske
Wandel2daagse

Het toeristisch samenwerkingsverband ‘Land van Mark & Merkske’ draait op volle toeren. In september pakken Hoogstraten, Baarle-Hertog en Merksplas voor de 3de keer uit met hun Grote Wandel2daagse. In samenwerking met Wandelclub De Noorderkempen organiseren ze op zaterdag 2 en zondag 3 september een gezellig en sportief wandelweekend. Tijdens deze twee dagen zijn er tien verschillende wandellussen uitgestippeld. De wandelingen zijn volledig afgepijld en de wandelafstanden zijn zo verdeeld dat iedereen kan deelnemen: zowel geoefende atleten als recreanten.

Uiteraard hoef je niet de beide dagen deel te nemen. Je kiest zelf de dag of de route die je het beste past. Vertrek is mogelijk van 7.00 tot 15.00 uur.

Voor de sportieve wandelaars zijn er de lussen van 42, 30 of 20 kilometer, voor de recreatieve wandelaar zijn er wandelingen voorzien van 12 of 6 kilometer. De korte wandelingen (6 km) zijn eveneens toegankelijk voor kinder- en rolwagens.

Op zaterdag wandelt men in Hoogstraten, Wortel en Merksplas-Kolonie, Castelré en Merksplas. Op zondag brengen de wandellussen u naar Zondereigen, Baarle-Hertog-Nassau en Merksplas. Onderweg zijn er uiteraard verschillende rustplaatsen voorzien.

Starten doe je in het lokaal van de Sint-Sebastiaangilde (Hofeinde 9, Merksplas) tussen 7-15 uur. Een deelname kost 1,50 euro per dag en aan de start word je verwend met iets lekkers.

Gpxbestanden van de routes kan je opvragen bij Toerisme Hoogstraten.