Webinar 'Betaalbaar kopen en (ver)bouwen na de woonbonus'

Sinds 1 januari 2020 kunnen kopers van een woning of appartement niet langer genieten van de woonbonus. Wie gehoopt had dat dit voor een verlaging (of ten minste een stabilisatie) van de vastgoedprijzen zou zorgen, is eraan voor de moeite. Mede door de coronacrisis zijn de vastgoedprijzen de voorbije maanden verder blijven stijgen.

  • Is het verwerven van een eigen woning of appartement dan nog interessant?
  • Kom ik in aanmerking voor een sociale woning of lening?
  • Kan ik als koper nog genieten van fiscale voordelen?
  • Hoeveel bedragen de kosten bij de aankoop van een onroerend goed?
  • En heb ik als (ver)bouwer recht op bepaalde voordelen of premies?

Op dinsdag 15 december 2020 om 19.00 u organiseert de stad Hoogstraten in samenwerking met Kempens Woonplatform een webinar ‘betaalbaar kopen en (ver)bouwen na de woonbonus’. Deze infosessie richt zich naar personen die een woning/appartement wensen te verwerven, te bouwen of verbouwen. De medewerkers van Kempens Woonplatform zullen je meer informatie geven over de betaalbaarheid, administratie bij aankoop, eventuele premies … .

Gezien de coronamaatregelen wordt de infosessie digitaal georganiseerd. Deelname aan het webinar is gratis, maar deelnemers moeten zich vooraf inschrijven. Dit kan door een mail te sturen naar Kempens.Woonplatform@iok.be, met als onderwerp ‘deelname webinar’, waarna u een uitnodiging krijgt om de infosessie bij te wonen. U kunt de presentatie dan van thuis uit volgen op uw pc/laptop/tablet.