Wees voorzichtig op het fietspad langs de Mark

Wegdek volledig vernieuwd over het ganse traject
Fietspad langs de Mark

Het wegdek van het fietspad langs de Mark is vernieuwd. U kan dus opnieuw fietsen en wandelen over het volledige traject vanaf Meer tot de grens met Nederland. Maar de afwerking van het fietspad is nog in volle gang. Daarom roept het stadsbestuur op om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen bij het wandelen en fietsen.

Begin maart startten de vernieuwingswerken van het fietspad langs de Mark. Het volledige traject vanaf het begin in de Zandbergstraat in Meer tot aan de landsgrens in Meersel-Dreef werd aangepakt. Het fietspad is nu zo goed als af. U hoeft niet langer de omleiding te volgen als u onze toeristische topper – de Aardbeienroute – wil fietsen.

Maar enige voorzichtigheid is nog wel aangewezen. De bermen van het fietspad langs de Mark moeten nog worden aangevuld. Dat betekent dat er soms nog vrij grote hoogteverschillen zijn tussen het wegdek en de naastgelegen berm. De afwerking neemt vermoedelijk nog een maand in beslag. Het stadsbestuur roept op om goed op te letten, de snelheid te matigen en respect op te brengen voor tegenliggers en andere weggebruikers. Op dit moment is het fietspad alleszins ongeschikt voor groepen wielertoeristen die aan een hoog tempo willen rijden.

Als de afwerking van het fietspad volledig is afgerond, kunnen de Hoogstratenaren en de bezoekers van Hoogstraten weer zalig genieten van de prachtige natuur langs de oevers van de Mark met zijn velden, bossen en ruigtestroken. Het zal dan nog comfortabeler zijn om hier te fietsen of te wandelen. Het nieuwe wegdek is immers biljartvlak en ook een stuk breder dan vroeger: over het volledige traject bedraagt de breedte 2 meter.