Weg naar Sint-Lenaarts in paasvakantie afgesloten

Nieuw wegdek voor de Hees/Hoogstraatsebaan
Wegenwerken op weg naar St.Lenaarts

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert onderhoudswerken uit aan de Hees/Hoogstraatsebaan (N115) tussen Hoogstraten en Sint-Lenaarts. Het wegdek krijgt er een laag nieuwe asfalt. De werken starten vanaf woensdag 4 april en duren tot en met vrijdag 13 april. Uiteraard is dit weersafhankelijk. Tijdens deze periode is de N115 afgesloten voor doorgaand verkeer.

Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de Hees/Hoogstraatsebaan (N115) is grotendeels versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt het asfalt in beide richtingen vernieuwd tussen de rotonde met de Hinnenboomstraat - Hees in Hoogstraten en de rotonde met de Kloosterstraat - Eester in Sint-Lenaarts. Het nieuwe wegdek verbetert het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers. Aan de fietspaden langs de N115 wordt niet gewerkt.

Tijdelijke verkeershinder
De werken worden in de paasvakantie uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Dit is uiteraard weersafhankelijk. De werken starten ook pas als de werken op Gammel in Rijkevorsel afgewerkt zijn.
 Van woensdag 4 tot en met vrijdag 13 april is de N115 in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer.
 Het verkeer volgt een omleiding langs Rijkevorsel (via de N14 en de N131).
 De rotondes aan het begin en het eind van de werfzone blijven wel steeds open en bereikbaar.
 De fietspaden blijven steeds toegankelijk voor fietsers.
 Voor informatie over de dienstverlening van De Lijn tijdens de werken kan u terecht op www.delijn.be.

Bereikbaarheid bewoners en handelaars
De aannemer zal ervoor zorgen dat bewoners en handelaars in de werfzone zo goed mogelijk aan hun eigendom geraken tijdens de werken. Zij kunnen tijdens de werkuren meestal en mits de nodige voorzichtigheid over de onderlaag van het wegdek rijden. Enkel tijdens specifieke werken zoals het frezen van het oude wegdek of tijdens het aanbrengen van een nieuwe kleef- of asfaltlaag is dit niet mogelijk. De aannemer zal bewoners hiervan verwittigen met een briefje in de bus. Te voet of met de fiets blijven woningen en handelszaken uiteraard altijd bereikbaar.

Blijf op de hoogte
Op de website www.wegenenverkeer.be/Brecht kunt u steeds de meest actuele informatie over de werken raadplegen en de omleidingskaart in hoge resolutie downloaden. Opgelet: asfalteringswerken zijn altijd erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Wegenwerken richting Rijkevorsel voorbij

De werken op Gammel zijn beëindigd. Op vrijdag 30 maart 2018 werd de toplaag asfalt gegoten, zodat de baan op zaterdag 31 maart 2018 terug kon worden opengesteld. Eerst moesten deze werken zijn beëindigd, alvorens de wegenwerken richting Sint-Lenaarts konden worden aangevat. De omleiding voor de wegenwerken op de Hees/Hoogstraatsebaan loopt immers via Rijkevorsel.